Lammeskind til stol - 3 ting du skal være opmærksom på March 04 2015

  1. Skal pelsen være kort eller lang? 
  2. Hvilken farve skal lammeskindet være? 
  3. Skal det dække hele stolen eller kun sædet? 
 
 
Farven på lammeskindet
- skal passe til den øvrige indretning i dit hjem eller i det rum, hvor stolen står. 
Farven på selve stolen er selvfølgelig også vigtig. Hvis du har en sort stol, kan alle farver passe til, men hvis du har en rød stol, bliver det pludselig sværere. Det er selvfølgelig også et spørgsmål om hvilken smag man har. 
 
Skal lammeskindet dække hele stolen eller kun sædet eller ryggen? 

Hvis du har en stol med en høj ryg, skal du finde et lammeskind der er meget langt (110 cm eller mere), så det kommer op over stolens ryg og samtidig kan dække sædet. Du gider ikke have et skind der glider ned, hver gang du sætter dig. 
Du kan selvfølgelig også vælge at skindet kun skal dække stolens ryg og derfor ikke behøver være så langt. 
Og hvis du kun vil have at sædet skal dækkes af et blødt lammeskind, kan du vælge at købe et lille lammeskind eller slet og ret en lammeskinds-hynde. De er også en oplagt løsning, hvis du skal bruge lammeskind i dine spisestuestole. For det første er de mindre bombastiske end et helt lammeskind, for det andet er de billigere, fordi de er mindre og fordi man kan skøre to eller tre hynder af ét lammeskind. 
 
Skal pelsen være kort eller lang? 
En lang pels på dit lammeskind er blød og varm at sidde på. Men igen er det et spørgsmål om din personlige smag. For det er ikke alle der synes det er lige pænt med et lammeskind der fylder hele stolen. Og hvis du har brugt 10.000 kr. på en arkitekttegnet stol, vil du måske gerne have, at man kan se den. 
Et korthåret lammeskind er i manges øjne mere moderne, og nemmere at holde, da pelsen ikke så nemt bliver filtret. Selvfølgelig er det ikke lige så tykt og blødt at sidde på og heller ikke ligeså varmt. Men hvis du bruger dine lammeskind i stole, hele året, er det måske heller ikke så vigtigt.