FERIE LUKKET FRA 17. JULI TIL 1. AUGUST

Lammeskind til stol - sådan vælger du et skind til stolen!

Det kan være svært at vælge det helt rette lammeskind til stolen i dit hjem. Du skal først og fremmest tage stilling til størrelsen på lammeskindet, men også pelsen og ikke mindst farven har stor betydning for, om skindet passer ind i dit hjem eller ej.

For at hjælpe dig lidt på vej, kommer vi her med nogle tips og tricks til, hvordan du vælger et lammeskind, der passer perfekt til dit hjem. Vi starter med at se nærmere på størrelsen på lammeskindene.

Store eller små lammeskind til stole – hvad skal du vælge?

Valget mellem store eller små lammeskind til stole afhænger først og fremmest af stolens størrelse. Vælger du et lille skind til en stor stol, vil skindet oftest glide ned fra stoleryggen. Vælger du omvendt et stort skind til en lille stol, risikerer du, at stolen forsvinder under skindet.

En god tommelfingerregel er, at du bør vælge små lammeskind til almindelige stole uden høj ryg. Små lammeskind har en længde på 90-100 cm.

Har du stole med høj ryg, bør du derimod vælge store lammeskind med en længde på 110 cm. På den måde sikrer du dig imod, at lammeskindet glider ned fra stoleryggen.

Holder du dig til ovenstående mål, er du som udgangspunkt sikret optimal siddekomfort.

Når du vælger størrelse på lammeskind til stolen, er det vigtigt også at beslutte dig for, om du ønsker, at stolen skal være synlig under skindet. Nogle foretrækker store skind til deres stole, hvilket giver et ekstra blødt og ”fluffy” indtryk rent visuelt.

Andre foretrækker, at deres smukke stole er synlige og ikke gemmes væk under lammeskindet. Det er smag og behag, men det er en god idé at tage stilling til det, inden du vælger store eller små lammeskind til dine stole.

Hvilken farve skal dit lammeskind have?

Grå lammeskind til stole er meget populære, og flere kunder vælger blot lammeskind i grå nuancer uden at tænke nærmere over, om grå lammeskind i virkeligheden er det rette valg. Det synes vi er synd. Et hvidt lammeskind eller sort lammeskind kan være mindst lige så smukke, og det samme gælder brune eller flerfarvede lammeskind.

Men hvordan finder du ud af hvilken skindfarve, der passer bedst til dit hjem?

I stedet for blot at vælge den farve, du umiddelbart bedst kan lide, kan det være en god idé at tænke over hvilke farver, der i forvejen er fremtrædende i dit hjem. Lammeskind til stole er nemlig rigtig gode til at skabe en smuk farvekontrast i hjemmet, og skindet kan bruges til at bryde med de mest markante farver i dit hjem.

Har du f.eks. sorte lædermøbler i dit hjem, kan et hvidt lammeskind skabe en smuk kontrast. Omvendt kan sorte, brune og grå lammeskind give samme kontrast i et lyst hjem, mens flerfarvede skind er særligt gode til træstole. Med flerfarvede skind er det vigtigt, at farvenuancerne passer til træsorten således, at der skabes en farvekontrast.

Du bør som udgangspunkt aldrig vælge et lammeskind, der har samme farve som stolen, skindet skal ligge på.

Hvilken type lammeskind til stol skal du vælge?

Når du har en idé om størrelse og farve på dit lammeskind, er det tid til at se nærmere på hvilken type lammeskind, du skal vælge. Der findes mange forskellige lammeskind, og det er ikke helt ligegyldigt, om du vælger et korthåret eller langhåret lammeskind. Samtidig skal du tage stilling til, om du ønsket et glat eller krøllet lammeskind.

Valget mellem langhåret eller korthåret lammeskind til din stol er i høj grad en smagssag. Du bør dog være opmærksom på, at et korthåret lammeskind er nemmere at holde rent sammenlignet med et langhåret lammeskind.

Fordelen ved et langhåret lammeskind til stole er til gengæld, at det kan være varmere og blødere sammenlignet med et lammeskind med kort pels. Sætter du pris på ekstra varme og blødhed, er et langhåret skind således oftest det rette valg for dig.

Skal vi nævne et lammeskind, der fortjener helt særlig omtale, er det de meget karismatiske gotlandske lammeskind. Et gotlandsk lammeskind er et krøllet lammeskind, der har nogle fantastisk smukke grå nuancer. Gotlandske lammeskind til stole fås både med langhåret og korthåret pels, og disse lammeskind er nogle af de mest særprægede lammeskind, der findes; især grundet de smukke krøller i pelsen. Leder du efter et ekstraordinært smukt lammeskind, anbefaler vi dig derfor at se nærmere på vores gotlandske lammeskind, langhåret eller korthåret.

Lammeskindshynde eller lammeskind til stol?

I nogle tilfælde kan du med fordel vælge en lammeskindshynde i stedet for et lammeskind til stolen. Lammeskindshynder er et fornuftigt valg til stole uden ryg. Har du et almindeligt lammeskind til stol uden ryg, kan det give stolen et lidt ”sjusket” udseende. Det undgår du med lammeskindshynder.

Et eksempel på en stol, hvor du med fordel kan benytte lammeskindshynder, er barstole. Barstole har oftest et relativt lille sæde og ingen ryg, og et lammeskind vil derfor give et forkert indtryk på stolen. Lammeskindshynder vil derimod være helt perfekte til barstole, da de kun dækker sædet og intet andet.

En anden fordel ved lammeskindshynder er, at de er nemme at flytte rundt på. Har du brug for at fjerne lammeskindet ofte, kan du derfor overveje en lammeskindshynde fremfor et lammeskind til stolen.

Endelig er lammeskindshynder også knapt så varme som et egentligt lammeskind til stol. Synes du, at lammeskindet bliver for varmt, kan du derfor med fordel erstatte dit lammeskind med en lammeskindshynde på de varme sommerdage.

Køb af lammeskind til stol – vi hjælper dig!

Hvis du stadig er i tvivl om hvilket lammeskind, du skal vælge til din stol efter at have læst vores tips ovenfor, står vi selvfølgelig altid klar til at hjælpe og vejlede dig i valget af det rette lammeskind. Vi kan både hjælpe dig med at finde den rette størrelse, den rette farve og den rette type lammeskind, og har du andre spørgsmål omkring lammeskind, hjælper vi også.

Kontakt os med det samme - vi ser frem til at hjælpe dig med at vælge det helt rette lammeskind til din stol.